fbpx

Escape Kisten

ESCAPE KISTEN

Met onze unieke escape kisten creëer je de escape room ervaring in je eigen huiskamer. Net als bij escape rooms zitten ook onze escape kisten boordevol uitdagende puzzels en verborgen geheimen welke zich ontvouwen rondom een mysterieus verhaal. Laat je keer op keer verrassen naarmate je de kist verder doorgrond.

Uitermate geschikt voor een gezellige avond met vrienden of familie. Of ga de uitdaging aan met collega’s op een bedrijfsfeest. Aan een spel kunnen 2 tot 4 personen deelnemen. Elk spel duurt gemiddeld 50 minuten. Voer de druk op door jullie zelf een tijdslimiet op te leggen of neem de rust om alle details van de escape kist door te laten dringen. Veel puzzelplezier!

Blackbeard’s Treasure

Het is 3 april 1781. Edward Drummond beter bekend als Blackbeard is niet van plan om zijn buitgemaakte gouden munten, rode diamanten en witte kristallen met iemand te delen. Daarom vraagt hij zijn beste timmerman om een kist te maken voor de buit die alleen hijzelf kan openen. Hij begraaft de kist diep in de grond om nooit gevonden te worden. Blackbeard komt niet veel later om het leven tijdens een hevig vuurgevecht met de VOC. De jaren verstrijken en de kist wordt vergeten… Of toch niet?

Op een antiekmarkt in Gent vindt je een mooie kist die naar zegge meer dan een eeuw heeft doorgebracht op een stoffige oude zolder. Het is de verkoper nog niet gelukt om de kist te openen of om te achterhalen waar de kist vandaan komt. Maar jij houdt wel van een uitdaging en besluit de kist te kopen. Nu maar hopen dat het geen kat in de zak blijkt!

vanaf € 75,-
Moelijkheid: Uitdagend

The Pied Piper

De rattenvanger kwam naar Hamelen om de rattenplaag te bestrijden. De bevolking prees hem en beloofde een betaling. Hij lokte de ratten met een fluit en liet ze verdrinken. Omdat het stadsbestuur weigerde te betalen, keerde hij terug toen de inwoners in de kerk zaten, speelde fluit en lokte alle kinderen van Hamelen mee. Hij leidde hen een grot binnen en sloot ze op. Niemand heeft daarna de kinderen of de rattenvanger ooit nog terug gezien.

Iedereen kent wel het verhaal van de rattenvanger en zijn daden in Hamelen. Echter tot op heden blijft het een raadsel of er enige waarheid schuilgaat achter de sage, of dat het slechts gaat om een eeuwenoud verzinsel om kinderen de stuipen op het lijf te jagen. Een ding is zeker. De magische fluit van de rattenvanger zou ,mocht deze echt bestaan, van onschatbare waarde zijn.

vanaf € 75,-
Moelijkheid: Uitdagend